• Standaardeisen en vraagprogramma

    Vogelvereniging Westland

Standaardeisen en vraagprogramma

In januari 2012 is een volledig herziene uitgave “Richtlijnen voor keuren uitgegeven”, deze richtlijnen gelden voor het keuren van tropische vogels en parkieten. Deze uitgave heeft echter ook invloed op de standaardeisen voor de standaard vogels. In dit document zijn deze gevolgen voor iedere standaard verwerkt. Het heeft geleid tot een set vervangingsbladen die u in de standaardeisen die in uw bezit kunt opnemen.

Download hier de standaardeisenHet is niet toegestaan de standaardeisen (of delen daarvan) voor eigen publicaties te gebruiken.

Vraagprogramma

Een nieuw vraagprogramma 2020-2024

In het Vraagprogramma staan alle vogels en mutaties die de afgelopen jaren geshowd zijn. Het complete vraagprogramma vindt u in de map Downloads, tab TT. Na opening in Excel kun je bladeren op vogelgroepen en desgewenst delen uit printen.

Voor welke tentoonstellingen geldt dit vraagprogramma?
Voor de bondsshow en de districtsshows is dit vraagprogramma verplicht, afdelingen en speciaalclubs mogen dit gebruiken, maar dat hoeft niet.

Wat is www.vogelindex.nl ?
Vogelindex is een zoekmachine waar alle vogels van het vraagprogramma in te vinden zijn. Het zoeken is eenvoudig. Je typt een naam of kleur in de zoekregel en het programma zoekt en vindt. Door extra woorden in te typen kun je de zoekopdracht verfijnen. Bijvoorbeeld: Typ je “vink” in, dan krijg je een enorme lijst met vogel die vink in hun naam hebben staan. Door het woordje “zebra” toe te voegen, verschijnen de zebravinken, nog altijd een enorme lijst. Door ook nog een mutatie in te typen, kon je waar je wilt zijn. Maar, je kan ook de hele lijst door scrollen…

Wat staat er in het vraagprogramma?
Naast de oude naam van een aantal parkietensoorten staat de nieuwe benaming en de Latijnse benaming. In de catalogus komt echter de nieuwe benaming.

Klik je op het klassenummer op www.vogelindex.nl, dan wordt ook vermeld welke ringmaat geadviseerd wordt (ringen met een bijv. 2.7* zijn EC vogels met verplichte speciale ringen met registratieplicht). Welke tentoonstellingskooi gebruikt moet worden, of er al een oorkonde voor eerste kweek afgegeven is, en of de vogel een Cites-vogel is (met een link naar RVO voor aanvraag Cites-papieren).

Vogelindex kan niks vinden…..
Kijk of je geen typefout hebt gemaakt. Of heb je kleurgrasparkieten in getypt, probeer dan kleurgrasparkiet. Kortom, even experimenteren en het lukt vast.

Veel plezier en succes met het nieuwe vraagprogramma.

©   Vogelvereniging Westland | YourCon Webdesign